Cărți

O sa râzi, totul e chimie!

Mai Thi Nguyen-Kim

O sa râzi, totul e chimie!

de Mai Thi Nguyen-Kim

Editura Publica

2021

„O sa râzi, totul e chimie!”, de Mai Thi Nguyen-Kim, îi poartă pe cititori într-o călătorie prin chimia alimentelor, a produselor de înfrumusețare, a obiectelor de uz casnic și nu numai.

De ce nu fac zebrele ulcer?

Robert M. Sapolsky

De ce nu fac zebrele ulcer?

de Robert M. Sapolsky

Editura Publica

2004

Scrisă de biologul Robert M. Sapolsky, profesor la Universitatea Stanford, „De ce nu fac zebrele ulcer?” analizează impactul stresului asupra organismului uman.

O viață pe planeta noastră

Sir David Attenborough

O viață pe planeta noastră

de Sir David Attenborough

Editura Publica

2020

Această carte nu este doar o simplă reflecție asupra chestiunilor critice care afectează Mama Pământ, ci servește drept un apel la acțiune pentru întreaga umanitate.

Mintea influentă

de Tali Sharot

Editura Litera

2020

În „Mintea influentă”, Tali Sharot explorează știința din spatele persuasiunii și oferă informații despre cum să o folosim eficient.

Cine a zis să fii normal?

de Dale Archer

Editura Act și Politon

2021

Dale Archer arată cum afecțiuni psihologice considerate cândva dezavantaje, cum ar fi ADHD și tulburarea bipolară, îi pot conduce pe oameni către un succes excepțional.

Arta manipulării

Kevin Dutton

Arta manipulării

de Kevin Dutton

Editura Globo

2019

Cartea oferă o „trusă de instrumente de manipulare” la care cititorul poate apela atunci când se confruntă cu situații în care trebuie să-i convingă pe alții.

30 de lecții de iubire

de Karl Pillemer

Editura Act și Politon

2021

În „30 de lecții de iubire”, sociologul Karl Pillemer împărtășește sfaturi esențiale despre dragoste, relații și căsătorie culese de la sute de oameni căsătoriți de peste 40 de ani.