30 de lecții de iubire

de Karl Pillemer

Editura Act și Politon

2021

Cartea este disponibilă pe:

Libris

47

lei

Cartepedia

47

lei

Cărturești

47

lei

Emag

40.4

lei

Cartea este disponibilă pe:

Libris

47

lei

Cartepedia

47

lei

Cărturești

47

lei

Emag

40.4

lei

Rezumat „30 de lecții de iubire”

În „30 de lecții de iubire”, sociologul Karl Pillemer împărtășește sfaturi esențiale despre dragoste, relații și căsătorie culese de la sute oameni înțelepți pe care i-a intervievat. Bazată pe cercetări revoluționare, cartea prezintă idei practice și câteva secrete pentru găsirea și menținerea unor relații durabile și satisfăcătoare.

Karl Pillemer, gerontolog și profesor la Universitatea Cornell, este autorul uneia dintre cele mai practice cărți despre dragoste și relații. În „30 de lecții de iubire”, Pillemer explorează experiențele și poveștile a peste 700 de persoane care au trecut prin căsnicii de peste patru decenii, oferind informații neprețuite despre ingredientele unei relații de succes și de lungă durată.

Cele 30 de lecții ale cărții sunt împărțite în trei secțiuni principale: găsirea partenerului potrivit, păstrarea vie a iubirii și supraviețuirea furtunilor. Pillemer se bazează pe înțelepciunea colectivă a persoanelor pe care le-a intervievat, multe dintre ele căsătorite chiar de peste 50 de ani, pentru a le oferi cititorilor sfaturi cu privire la toate aspectele, de la alegerea partenerului potrivit până la obținerea intimității, gestionarea neînțelegerilor și construirea unui parteneriat puternic, care să poată supraviețui indiferent de ceea ce vă scoate viața în cale.

În prima secțiune, Pillemer abordează întrebarea „Cum să găsești partenerul potrivit?”, dezvăluind că relațiile de succes sunt adesea construite pe valori și credințe comune, precum și pe respect și admirație reciprocă. De asemenea, el remarcă importanța de a-ți acorda timp pentru a cunoaște pe cineva înainte de a te angaja într-o relație pe termen lung și oferă sfaturi practice despre cum să fai acest lucru în mod eficient.

Cea de-a doua secțiune a cărții explorează importanța menținerii iubirii vii într-o relație de lungă durată, subliniind nevoia de intimitate, de conexiune emoțională și de interese comune. Bazându-se pe experiențele celor intervievați, Pillemer discută subiecte importante precum rolul atingerii fizice într-o relație, importanța iertării și valoarea exprimării deschise a iubirii și a aprecierii față de partener.

În cele din urmă, în cea de-a treia secțiune a cărții, Pillemer abordează provocările cu care se confruntă aproape fiecare cuplu de lungă durată, inclusiv pierderea unei persoane dragi, dificultățile financiare și problemele de sănătate. El explorează modul în care cuplurile se pot sprijini reciproc în aceste momente dificile, dezvoltând rezistența și consolidându-și legătura în acest proces.

În general, „30 de lecții de iubire” este un ghid inspirat și practic pentru construirea unei relații de succes pe termen lung, bazat pe experiențele și înțelepciunea celor care au trecut deja prin asta. Stilul de scriere al lui Pillemer este atrăgător și accesibil, iar cititorii de toate vârstele vor beneficia cu siguranță de intuițiile și sfaturile cuprinse în paginile sale.Idei importante din cartea „30 de lecții de iubire”

  • Iubirea înseamnă muncă. Karl Pillemer extrage înțelepciune de la cupluri căsătorite de mult timp și afirmă că dragostea este o călătorie care necesită efort și investiții. Dragostea nu este o emoție trecătoare sau o stare pasivă, ci o alegere activă de a hrăni relația în timp. Relațiile testate în timp necesită răbdare, iertare și înțelegere.
  • Comunicarea este esențială. Potrivit lui Pillemer, comunicarea eficientă este crucială pentru cultivarea unei relații puternice și de durată. Autorul subliniază importanța de a-ți asculta partenerul și de a-ți exprima nevoile, dorințele și preocupările într-o manieră neconflictuală și fără a judeca. Cuplurile care comunică eficient sunt mai bine echipate pentru a rezolva conflictele și pentru a construi intimitatea.
  • Acceptați schimbarea. Pillemer afirmă că relațiile sunt dinamice și în continuă evoluție, iar cuplurile trebuie să fie dispuse să se adapteze la noi circumstanțe și roluri pe parcursul relației. Autorul susține că cuplurile de succes sunt cele care acceptă schimbarea și sunt dispuse să renegocieze limitele și așteptările pentru a se asigura că relația rămâne sănătoasă și satisfăcătoare.
  • Respectați-vă reciproc. Cercetările lui Pillemer evidențiază faptul că relațiile sănătoase se bazează pe respect reciproc și pe o apreciere profundă unul față de celălalt. Acest lucru înseamnă să prețuiești perspectivele, opiniile și sentimentele partenerului tău, chiar dacă acestea diferă de ale tale. Cuplurile care se respectă reciproc au mai multe șanse de a trece peste provocări și de a se bucura de relații lungi și satisfăcătoare.
  • Bucurați-vă împreună de aspectele pozitive. Un alt lucru demn de reținut din „30 de lecții de iubire” este că perechile fericite prioritizează momentele de bucurie în relațiile lor. Pillemer sfătuiește cuplurile să-și facă timp pentru a sărbători momentele importante, să își exprime recunoștința unul față de celălalt și să găsească modalități de a se distra și de a se bucura de timpul petrecut împreună. Prin recunoașterea și celebrarea aspectelor pozitive ale relației, cuplurile pot construi o legătură mai profundă și pot crea amintiri de durată.

Cine ar trebui să citească această carte?

„30 de lecții de iubire”, de Karl Pillemer, este o lectură obligatorie pentru oricine caută sfaturi despre relații de la cei care au făcut asta în viață. Cartea se adresează persoanelor de toate vârstele care caută idei și sfaturi practice despre dragoste, relații și căsătorie. Este o resursă de preț pentru cuplurile care doresc să învețe din experiențele altora și să își aprofundeze legătura.