Ecuațiile emoționale. Câteva formule simple pentru o viață fericită și plină de succes

de Chip Conley

Editura Humanitas

2022

Cartea este disponibilă pe:

Libris

35.1

lei

Cartepedia

37

lei

Cărturești

35

lei

Emag

33.3

lei

Cartea este disponibilă pe:

Libris

35.1

lei

Cartepedia

37

lei

Cărturești

35

lei

Emag

33.3

lei

Recenzie „Ecuațiile emoționale. Câteva formule simple pentru o viață fericită și plină de succes”

„Ecuațiile emoționale” este un ghid util pentru cei ce vor să înțeleagă cum să-și gestioneze emoțiile și să-și creeze o stare de spirit pozitivă. Stilul de scriere clar și concis al lui Chip Conley face ca ideile să fie ușor de înțeles, cu exerciții ușor de pus în practică. Este o lectură binevenită pentru cei care caută să preia controlul asupra propriilor emoții și să trăiască o viață mai împlinită și mai plină de sens.

Cartea este împărțită în trei secțiuni principale: „Ecuația”, „Ingredientele” și „Reacțiile”. În „Ecuația”, Conley explică importanța înțelegerii elementelor de bază ale problemelor emoționale și puterea gândurilor și a comportamentului nostru. Apoi, trece la discutarea diferitelor emoții pe care le trăim, arătând cum le putem folosi în avantajul nostru.

În „Ingredientele”, Conley explică cum să creăm un mediu emoțional pozitiv prin înțelegerea diverselor componente care alcătuiesc ecuațiile emoționale. Autorul explică importanța conștientizării de sine și a autocompătimirii în crearea unui mediu emoțional sănătos. Oferă, de asemenea, sfaturi și exerciții utile pentru a ne ajuta să punem în practică aceste concepte.

În cele din urmă, în „Reacțiile”, Conley arată cum să răspundem la provocările vieții într-un mod pozitiv, oferind sfaturi și exerciții utile pentru a ne ajuta să ne înțelegem reacțiile.

„Ecuațiile emoționale” este o lucrare deschizătoare de drumuri, combinând elemente de afaceri, dezvoltare personală, psihologie și credință. Secțiunile în care este împărțită tratează momentele dificile: cum să obții cât mai mult de la viața profesională, cum să definești cine ești și cum să găsești mulțumirea de sine.

Ecuațiile lui Conley, cum ar fi „Fericirea = A dori ceea ce ai/A avea ceea ce vrei”, sunt formule tangibile pentru înțelegerea și controlul propriilor emoții. Folosirea exemplelor din viața lui personală sau din viața unor celebrități conferă cărții un aer realist și ilustrează foarte bine ideea că „suntem conduși de emoții”.

Ce poți învăța din „Ecuațiile emoționale”

  • Ce sunt ecuațiile emoționale: Sunt cheia pentru a înțelege cum să ai o viață fericită, formule pentru a înțelege relația dintre emoții și modul în care acestea pot fi gestionate pentru o viață mai echilibrată și mai plină de sens. Cartea prezintă 10 ecuații emoționale de bază, care pot fi aplicate în orice situație, și oferă o foaie de parcurs pentru a le utiliza în vederea creării unei existențe mai împlinite.
  • Inteligența emoțională: Cartea subliniază importanța inteligenței emoționale și modul în care aceasta poate fi utilizată pentru a ajuta la gestionarea emoțiilor. Îi încurajează pe cititori să devină mai conștienți de propriile emoții și de modul în care acestea le afectează comportamentul, dar și să fie atenți la emoțiile celorlalți.
  • Mindfulness: Cartea promovează practica mindfulness și îi încurajează pe cititori să își acorde timp să fie atenți la propriile gânduri și sentimente, precum și la gândurile și sentimentele celorlalți. De asemenea, oferă strategii pentru a folosi tehnici mindfulness pentru a face față emoțiilor dificile și pentru a crea relații mai bune.
  • Îngrijirea de sine: Cartea subliniază importanța îngrijirii propriei persoane și modul în care aceasta poate fi folosită pentru a crea o viață mai sănătoasă și mai echilibrată. Îi încurajează pe cititori să își facă timp pentru a practica meditația, pentru exerciții fizice sau scrierea unui jurnal, precum și să își facă timp pentru a se odihni și a-și reîncărca „bateriile”. De asemenea, oferă strategii pentru încorporarea tehnicilor de îngrijire de sine în viața de zi cu zi.
  • Recunoștința: Cartea te încurajează să practici recunoștința și arată cum te poți folosi de ea ca să te bucuri de viață și să fii fericit. Oferă strategii despre cum să cultivi o atitudine de recunoștință, pe care să o folosești ca să vezi care sunt lucrurile bune din viața ta. De asemenea, subliniază importanța exprimării recunoștinței față de ceilalți.

Cine ar trebui să citească această carte?

Cartea „Ecuațiile emoționale” s-ar putea dovedi deosebit de utilă pentru persoanele care se luptă cu probleme personale și caută îndrumare pentru a-și gestiona mai bine emoțiile. Cartea oferă sfaturi practice și pași simpli pentru a-i ajuta pe cititori să aibă parte de mai multă mulțumire în viața lor. De asemenea, este utilă pentru persoanele care sunt interesate să afle mai multe despre puterea emoțiilor și despre folosirea acestora în propriul avantaj.

Alte cărți interesante