Psihologie Practică

Cărți care explorează comportamentul uman și mecanismele minții. Fie că vrei să îți înțelegi propriile emoții și procese de gândire, să îți îmbunătățești relațiile cu ceilalți sau pur și simplu să obții informații despre natura umană, aceasta este categoria potrivită.

Mintea influentă

de Tali Sharot

Editura Litera

2020

În „Mintea influentă”, Tali Sharot explorează știința din spatele persuasiunii și oferă informații despre cum să o folosim eficient.

Cine a zis să fii normal?

de Dale Archer

Editura Act și Politon

2021

Dale Archer arată cum afecțiuni psihologice considerate cândva dezavantaje, cum ar fi ADHD și tulburarea bipolară, îi pot conduce pe oameni către un succes excepțional.

Arta manipulării

Kevin Dutton

Arta manipulării

de Kevin Dutton

Editura Globo

2019

Cartea oferă o „trusă de instrumente de manipulare” la care cititorul poate apela atunci când se confruntă cu situații în care trebuie să-i convingă pe alții.

30 de lecții de iubire

de Karl Pillemer

Editura Act și Politon

2021

În „30 de lecții de iubire”, sociologul Karl Pillemer împărtășește sfaturi esențiale despre dragoste, relații și căsătorie culese de la sute de oameni căsătoriți de peste 40 de ani.

Supermintea

Dave Asprey

Supermintea

de Dave Asprey

Editura Act și Politon

2021

Dave Asprey prezintă cele mai noi descoperiri științifice din sfera performanței și productivității, cu sfaturi practice despre cum să ne stimulăm activitatea mentală, să ne îmbunătățim abilitățile cognitive și chiar să ne creștem IQ-ul.